روانشناسی

۹ مورد از بهترین روش ها برای مدیریت استرس

استرس بخشی از زندگی است، اما شما می توانید یاد بگیرید که آن را بهتر مدیریت کنید. ما بررسی می کنیم که چه عواملی باعث استرس می شوند و چگونه تکنیک های مدیتیشن و تمرکز حواس می توانند به شما کمک کنند.

فشار، برای بسیاری از ما به یک همراه همیشگی تبدیل شده است، به خصوص زمانی که به نظر می رسد جهان سریعتر می چرخد و زندگی ما شلوغ تر می شود. استرس واکنش بدن به هر تغییری است که نیاز به پاسخ دارد. این طبیعی، عادی و در حفظ امنیت ما مهم است. اما وقتی سرعت زندگی باعث افزایش استرس می شود، مدیریت موثر آن برای ما سخت تر می شود.

ذهن آگاهی و مدیتیشن می تواند کمک کننده باشد. مدیتیشن منظم و تمرین تمرکز حواس که ریشه در حکمت باستانی دارد و از علم پشتیبانی می‌کند، ابزار قدرتمندی در برابر استرس هستند. قبل از اینکه به چگونگی و چرایی مدیتیشن بپردازیم، بیایید نگاهی دقیق‌تر به دلایل خود استرس و دقیقاً آنچه در مغز ما می‌گذرد بیندازیم.

چه چیزی باعث استرس می شود؟

همه استرس را تجربه می کنند. این بخشی اجتناب ناپذیر از زندگی است. اما استرس دقیقا از کجا می آید و چه چیزی باعث آن می شود؟
محرک های استرس به اندازه ما فردی هستند. آنها می توانند از فشار کاری و نگرانی های مالی گرفته تا مسائل مربوط به روابط و نگرانی های سلامتی متغیر باشند. شما آن را نام ببرید – کسی، جایی احتمالاً در مورد آن استرس دارد.

بنابراین چه چیزی باعث می‌شود یک فرد بیشتر در مورد داشتن یک خواب خوب شبانه استرس داشته باشد در حالی که شخص دیگری بیشتر نگران سفر آینده به دندانپزشک باشد؟ مجموعه منحصر به فرد شرایط، تاریخچه شخصی و حساسیت های فردی ما دیکته می کند که چه موقعیت ها یا تجربیاتی باعث ایجاد استرس در ما می شود.

۹ مورد از بهترین روش ها برای مدیریت استرس

۱- آگاهی از لحظه حال

با آموزش خود برای ماندن در لحظه حال، کمتر به پشیمانی های گذشته یا اضطراب های آینده فکر می کنید. دو منبع مهم استرس این در مورد تصدیق وضعیت فعلی خود بدون غرق شدن در آنچه که “می تواند” یا “باید” باشد است.

۲- پذیرش و پذیرفته شدن

از طریق مدیتیشن، ما یاد می گیریم که افکار و احساسات خود را بدون تلاش برای مقاومت در برابر یا تغییر آنها بپذیریم. مثل این است که به استرس بگویید: من شما را می بینم و اشکالی ندارد که اینجا هستید. این پذیرش ملایم می‌تواند پادزهر قدرتمندی برای فشار و انتظاراتی باشد که اغلب بر خود وارد می‌کنیم.

۳- تفکر بدون قضاوت

تفکر بدون قضاوت به کنترل خود انتقادی کمک می کند. به جای اینکه خودمان را به خاطر احساس استرس قضاوت کنیم، یاد می گیریم که این لحظات را بخشی از تجربه انسانی بدانیم. به همین دلیل، ما می توانیم از تبدیل شدن استرس به احساسات منفی بیشتر، مانند احساس گناه یا شرم جلوگیری کنیم.
مدیتیشن یک تکنیک ارزشمند برای اضافه کردن به جعبه ابزار خود در هنگام کاهش استرس است. اما، مانند هر مهارت جدید، نیاز به تمرین دارد. خبر خوب؟ تکنیک های زیادی وجود دارد که به شما کمک می کند ذهن خود را آرام کنید و از استرس خلاص شوید .

۴- مدیتیشن ذهن آگاهی

این تمرین شامل تمرکز بر نفس خود است. در حالی که افکاری را که از ذهن شما می گذرد را تأیید کرده و می پذیرید. مانند نشستن در کناره های رودخانه و مشاهده جریان بدون پریدن به داخل است.

۵- مدیتیشن موسیقی

9 مورد از بهترین روش ها برای مدیریت استرس
گوش دادن به موزیک باعث شادی درون می شود

همانطور که از نام آن پیداست، مدیتیشن موسیقی با توجه به صداها و ریتم قطعات مختلف موسیقی کار می کند. اگر از وزوز گوش رنج می‌برید یا سکوت را آزاردهنده می‌دانید، مراقبه روی موسیقی یک گزینه عالی است.

۶- مدیتیشن اسکن بدن

این تکنیک شامل هدایت آهسته توجه شما به قسمت های مختلف بدن، از انگشتان پا تا سر است. همانطور که احساسات فیزیکی را در بدن خود تنظیم می کنید، متوجه خواهید شد که ذهن شما از افکار استرس زای منحرف شده است.

۷- مدیتیشن مانترا

در این تمرین، ایده این است که یک کلمه یا عبارت آرامش‌بخش («مانترا») را در سکوت تکرار کنید تا از افکار منحرف کننده جلوگیری کنید. این مانند لالایی برای ذهن است که به شما کمک می کند تا به حالتی آرام و آرام برسید.

۸- مدیتیشن پیاده روی

چه کسی گفته است که مدیتیشن باید ثابت باشد؟ مدیتیشن پیاده روی فعالیت بدنی را با آگاهی ذهنی ترکیب می کند. اگر ترجیح می دهید در حرکت مدیتیشن کنید، این یک انتخاب عالی است.

۹- مراقبه محبت آمیز

این تمرین شامل ارسال ذهنی حسن نیت، مهربانی و گرمی نسبت به خود و یا دیگران با تکرار بی صدا یک سری عبارات دلسوزانه است. به عنوان مثال: امیدوارم خوشبخت بشی. امیدوارم سلامت باشی باشد که در آرامش باشید. این یک راه زیبا برای پرورش احساسات مثبت و کاهش استرس است.
به یاد داشته باشید، هیچ راه حل یکسانی در اینجا وجود ندارد. ممکن است یک تکنیک را راحت‌تر یا مفیدتر از سایرین بیابید، و این اشکالی ندارد. مدیتیشن یک سفر شخصی است و هدف کاوش و یافتن چیزی است که با شما طنین انداز می شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا