روانشناسی
موضوعات داغ

۱۰ مورد از بهترین تمرین های ذهن آگاهی برای زندگی بهتر

ذهن آگاهی فقط مدیتیشن نیست. این حالتی از حضور است که می تواند برای هر فعالیتی اعمال شود تا آن را آگاه کند، از جمله خوردن، راه رفتن و نفس کشیدن.

در هسته خود، ذهن آگاهی به معنای درگیر شدن کامل با اینجا و اکنون است . این در مورد غوطه ور شدن خودمان در لحظه حال است، و آشکارا افکار، احساسات و احساسات بدنی خود را بدون قضاوت یا مقاومت بپذیریم. این تمرین به ما این امکان را می دهد که آگاهانه انتخاب کنیم که چگونه به هر لحظه پاسخ دهیم.

فرصت های زیادی برای تمرین ذهن آگاهی در طول روز وجود دارد. ما می‌توانیم هنگام شستن ظرف‌ها، لباس پوشیدن یا حتی دوش گرفتن از ذهنیت ذهنی استفاده کنیم. همه چیز در مورد تنظیم کردن خود، احساسات، محیط اطراف، بدن و نفستان است.

تصور کنید به جای پیاده روی ساده در خیابان، یک پیاده روی آگاهانه انجام دهید. آفتاب را روی صورتت، برگ ها در زیر پا، و درختانی که در نسیم می رقصند، متوجه می شوی. هر لحظه با کشف زنده می شود. حتی عاداتی مانند غذا خوردن زمانی که به صورت ذهنی تمرین شود، به تجربیات حسی غنی تبدیل می شود.

با گذشت زمان، این آگاهی قدردانی ما را نسبت به هدایای روزمره ای که در حواس پرتی گم می کنیم، افزایش می دهد. با تبدیل آن به یک تمرین روزانه ، ذهن آگاهی فرصتی برای پرورش خرد، صلح و هدف فراهم می کند.

فواید ذهن آگاهی

توجه دقیق به افکار، احساسات و احساسات خود بدون قضاوت به ما کمک می کند تا خودآگاهی و درک بیشتری را پرورش دهیم. این عمل با طیف گسترده ای از فواید مرتبط است که تقریباً بر هر جنبه ای از زندگی ما تأثیر می گذارد و به طور قابل توجهی رفاه کلی ما را بهبود می بخشد.

۱-ذهن آگاهی می تواند به شما در کاهش استرس کمک کند

استرس اغلب در دنیایی که ما را به سمت بهره وری ثابت و چند وظیفه ای سوق می دهد اجتناب ناپذیر به نظر می رسد.

تمرکز حواس پادزهری برای این است که به ما امکان می دهد عقب نشینی کنیم، سرعت خود را کاهش دهیم و با ذهنیتی آرام تر و متمرکزتر به زندگی خود نزدیک شویم.

۲-ذهن آگاهی می تواند به شما در رسیدن به تعادل عاطفی کمک کند

ذهن آگاهی همچنین به ما کمک می کند تا ابزار عاطفی قوی تری بسازیم، و ما را قادر می سازد تا احساسات خود را بهتر درک کرده و تعدیل کنیم.

با مشاهده احساسات با کنجکاوی به جای سرکوب آنها، می توانیم موقعیت ها و روابط چالش برانگیز را با حضور و لطف بیشتری اداره کنیم.

10 مورد از بهترین تمرین های ذهن آگاهی برای زندگی بهتر

۳-ذهن آگاهی می تواند به شما کمک کند تا راحت بخوابید

ذهن آگاهی می تواند کیفیت خواب را با تقویت آرامش و کاهش اضطراب بهبود بخشد و منجر به شب های آرام تر و روزهای پر انرژی شود.

درک عادات خود از طریق خودآگاهی به ما کمک می کند تا روال هایی بسازیم که خواب را بهینه می کند.

۴-ذهن آگاهی می تواند به شما کمک کند تا انتخاب های عاقلانه تری داشته باشید

تمرکز حواس می‌تواند تکانشگری و واکنش‌های تند زانو را کاهش دهد و امکان تصمیم‌گیری متفکرانه‌تر را فراهم کند.

دیدن موقعیت‌ها به‌جای مه‌آلودگی احساسات، به‌طور شخصی و حرفه‌ای به بهترین نتایج منجر می‌شود.

۵-ذهن آگاهی می تواند به کاهش اضطراب کمک کند

برای کسانی که با اضطراب دست و پنجه نرم می کنند، ذهن آگاهی ابزاری برای مدیریت و کاهش این احساسات غالباً طاقت فرسا ارائه می دهد.

آگاهی بدون قضاوت از افکار و احساساتمان می تواند به ما کمک کند که اضطراب خود را دقیقاً بدانیم – حالتی موقت، نه یک ویژگی دائمی. این می تواند به کاهش سطح اضطراب و ارتقای وضوح ذهنی بیشتر کمک کند.

۱۰ فعالیت ذهن آگاهی برای بهتر شدن زندگی روزانه شما

ما می توانیم ذهن آگاهی را از طریق تمرینات ساده ای که در هر روز بافته می شود، پرورش دهیم. ذهن آگاهی یک نسخه سختگیرانه نیست، بلکه روشی جدید برای نگریستن به زندگی شماست. از غذا خوردن آگاهانه گرفته تا مراقبه ذهن آگاهی ، تمرین های تمرکز حواس را پیدا کنید که با شما طنین انداز می شود. در اینجا چند پیشنهاد برای امتحان وجود دارد:

۱-شمارش را امتحان کنید

تمرین تمرکز حواس ۵-۴-۳-۲-۱ حواس شما را درگیر می کند تا شما را در لحظه حال مستقر کند.

مکث کنید و به آرامی هر حس را تنظیم کنید و برای مشاهده جزئیات زمان بگذارید. آن را بخشی از برنامه روزانه خود قرار دهید و در صورت نیاز از آن استفاده کنید.

۲-با هوشیاری غذا بخورید

غذا خوردن آگاهانه به معنای درگیر کردن کامل تمام حواس برای قدردانی و مزه غذا خوردن است. به جای اینکه بدون مکث غذا بخوریم، زمانی را صرف می کنیم تا به ظاهر، بو، بافت و طعم چیزی که می خوریم توجه کنیم.

سعی کنید حداقل یک وعده غذایی در روز را به عنوان تمرینی برای تغذیه آگاهانه تبدیل کنید. عوامل حواس پرتی را خاموش کنید، چنگال خود را بین لقمه ها بگذارید و در واقع هر لقمه را بچشید.

۳-حرکات ذهنی را تمرین کنید

فعالیت بدنی نیز می تواند به یک تمرین ذهن آگاهی تبدیل شود. چه یوگا باشد، چه تای چی، یا صرفاً کشش، حرکت آگاهانه شامل توجه به احساسات بدن شما در حین حرکت است.

پاهای خود را روی زمین احساس کنید، عضلات شما خم می شوند و آرام می شوند. وقتی به هر احساسی توجه کنید، حرکت تبدیل به مدیتیشن می شود.

۴-آگاهانه رانندگی کنید

حتی فعالیت‌های پیش پا افتاده مانند رانندگی می‌توانند به تمرین‌های ذهن آگاهی تبدیل شوند.

به جای اینکه اجازه دهید ذهنتان در حین رفت و آمدتان پریشان شود، سعی کنید حضور داشته باشید. به احساس فرمان در دستانتان، صدای موتور و منظره از روی شیشه جلو دقت کنید. به افکار یا احساساتی که بدون قضاوت به وجود می آیند توجه کنید.

۵-با هوشیاری نفس بکشید

تمرینات تنفس آگاهانه توجه ما را به ریتم طبیعی تنفس ما جلب می کند و باعث آرامش و وضوح ذهنی می شود.

سعی کنید روزانه چند دقیقه را به آرامی بنشینید و روی نفس خود تمرکز کنید. هر دم و بازدم را مشاهده کنید و متوجه شوید که شکم و قفسه سینه شما چگونه با نفس بالا و پایین می رود. هر زمان که ذهن شما شروع به سرگردانی کرد، به آرامی آن را به نفس خود بازگردانید.

10 مورد از بهترین تمرین های ذهن آگاهی برای زندگی بهتر

۶-مدیتیشن پیاده روی را امتحان کنید

مدیتیشن پیاده روی فعالیت بدنی را با تمرکز حواس ترکیب می کند که راهی عالی برای آرام کردن ذهن و در عین حال کشش و حرکت بدن است. هم حرکت و هم تمرکز حواس باعث آرامش و سلامت کلی می شود.

در حین راه رفتن به حس لمس پاهایتان با زمین، حرکت بدن و ریتم نفستان توجه کنید. مدیتیشن پیاده روی را می توان در هر مکانی انجام داد، از پارک گرفته تا اتاق نشیمن.

۷-مدیتیشن اسکن بدن را تمرین کنید

اسکن بدن یک تمرین ذهن آگاهی است که شامل اسکن ذهنی بدن شما از سر تا پا است.

همانطور که توجه خود را در بدن خود به حرکت در می آورید، متوجه هر ناحیه ای از سفتی یا ناراحتی شوید. آگاهانه آن نقاط را نرم و شل کنید تا آرامش را افزایش دهید.

۸-روی تک کار تمرکز کنید

چندوظیفه ای به یک امر عادی تبدیل شده است، اما اغلب منجر به استرس و کاهش بهره وری می شود. به جای آن تک تک کارها را امتحان کنید.

تمام توجه خود را در یک زمان به یک کار اختصاص دهید. احتمالاً متوجه خواهید شد که کارآمدتر و کمتر استرس دارید.

۹-یک لیست سپاسگزاری تهیه کنید

این تمرین به ما کمک می کند تا روی جنبه های مثبت زندگی خود تمرکز کنیم و شادی و رضایت را تقویت کنیم.

فهرست شکرگزاری روزانه از تمام موهبت های کوچک و بزرگی که زندگی شما را غنی می کند، نگه دارید.

۱۰-گوش دادن آگاهانه را تمرین کنید

گوش دادن آگاهانه ارتباط را بهبود می بخشد و روابط را تقویت می کند.

دفعه بعد که در حال مکالمه هستید، کاملاً بر روی بلندگو تمرکز کنید و حواس‌پرتی را نادیده بگیرید (بی‌صدا کردن تلفن می‌تواند کمک کند). قبل از پاسخ دادن، لحظه ای وقت بگذارید و مطمئن شوید که به آنچه خواهید گفت توجه کرده اید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا