روانشناسی

چگونه از نظر ذهنی قوی و مقاوم باشیم؟

ذهن شما چقدر مقاوم است؟

به نظر می رسد برخی از افراد به سرعت از شکست ها و ناکامی های شخصی خود عقب نشینی می کنند، در حالی که برخی دیگر آن را بسیار دشوارتر می دانند.

وقتی زندگی شما را زمین می اندازد، آیا سریع خودتان را جمع می کنید و خود را با شرایط وفق می دهید؟ یا اینکه کاملاً غرق در توانایی خود برای مقابله با چالش هستید؟

اگر خود را در دسته دوم می بینید، نگران نباشید. خوشبختانه راهبردهای عملی زیادی برای ایجاد تاب آوری ذهنی وجود دارد. این کیفیتی است که می توان آن را با تمرین، انضباط و سخت کوشی آموخت و تقویت کرد.

انعطاف‌پذیری ما اغلب زمانی مورد آزمایش قرار می‌گیرد که شرایط زندگی به‌طور غیرمنتظره و بدتر تغییر کند – مانند مرگ یکی از عزیزان، از دست دادن شغل یا پایان یک رابطه.

با این حال، چنین چالش‌هایی این فرصت را به شما می‌دهند که حتی قوی‌تر از قبل از آن بالا برید و بازگردید.

 

How to be mentally strong and resilient

 

چگونه از نظر روانی قوی باشیم؟

قدرت ذهنی توانایی فرد برای مقابله موثر با عوامل استرس زا، فشارها و چالش ها و انجام بهترین عملکرد، صرف نظر از شرایطی است که در آن قرار دارد.

ایجاد قدرت ذهنی برای بهترین زندگی شما اساسی است . همانطور که به باشگاه می‌رویم و وزنه می‌زنیم تا ماهیچه‌های بدنی خود را بسازیم، باید با استفاده از ابزارها و تکنیک‌های ذهنی، سلامت روان خود را نیز توسعه دهیم.سلامت روانی بهینه به ما کمک می کند تا زندگی ای داشته باشیم که دوستش داریم، ارتباطات اجتماعی معنادار و عزت نفس مثبت داشته باشیم.

همچنین به توانایی ما برای ریسک کردن، امتحان کردن چیزهای جدید و کنار آمدن با هر موقعیت دشواری که ممکن است زندگی برای ما ایجاد کند، کمک می کند.قدرت ذهنی شامل ایجاد عادات روزانه است که عضله ذهنی را می سازد. همچنین شامل ترک عادت های بدی است که شما را عقب می اندازند.

برای اینکه از نظر روانی سالم باشیم، باید قدرت ذهنی خود را تقویت کنیم! قدرت ذهنی چیزی است که در طول زمان توسط افرادی که توسعه شخصی را در اولویت قرار می دهند، توسعه می یابد.

اگر می‌خواهیم دستاوردهای سلامت روانی را تجربه کنیم، مانند دیدن دستاوردهای فیزیکی ناشی از ورزش و خوردن سالم‌تر، باید عادات ذهنی سالم‌تری مانند تمرین شکرگزاری ایجاد کنیم.

به همین ترتیب، برای دیدن دستاوردهای جسمانی باید عادات ناسالم مانند خوردن غذای ناسالم را نیز کنار بگذاریم و برای منافع ذهنی، عادات ناسالم مانند احساس تاسف برای خود را کنار بگذاریم.

همه ما می‌توانیم از نظر ذهنی قوی‌تر شویم، نکته کلیدی این است که به تمرین ماهیچه‌های ذهنی خود ادامه دهیم ، درست همانطور که اگر در تلاش برای ایجاد قدرت بدنی بودید، این کار را انجام می‌دادید!

چگونه از نظر ذهنی قوی و مقاوم باشیم؟
به افراد کی نگرش منفی دارند گوش ندهید و مثبت فکر کنید

ایجاد تاب آوری و سرسختی ذهنی

اصطلاح « تاب‌آوری » که معمولاً در رابطه با سلامت روانی مثبت استفاده می‌شود، در واقع از مهندسی وام گرفته شده است، جایی که به توانایی یک ماده یا شی برای بازگشت به شکل اشاره دارد.

همانطور که یک جسم مادی برای برگشتن به عقب نیاز به قدرت و انعطاف دارد ، یک فرد نیز برای انعطاف پذیری ذهنی به این ویژگی ها نیاز دارد.

مفهوم مشابه، سرسختی ذهنی ، به توانایی قوی ماندن در مواجهه با ناملایمات اشاره دارد. برای حفظ تمرکز و عزم خود با وجود مشکلاتی که با آن مواجه می شوید.

فردی که از نظر ذهنی سرسخت است، چالش و ناملایمات را به عنوان یک فرصت و نه تهدید می بیند و اعتماد به نفس و رویکرد مثبتی دارد تا آنچه را که در راه است انجام دهد.

 

برای اینکه از نظر ذهنی سرسخت باشید، باید درجاتی از انعطاف پذیری داشته باشید ، اما همه افراد انعطاف پذیر لزوماً از نظر ذهنی سخت نیستند.

اگر به آن به عنوان یک استعاره فکر کنید، انعطاف پذیری کوه است، در حالی که سرسختی ذهنی ممکن است یکی از استراتژی های بالا رفتن از آن کوه باشد.

فکر کردن به تفاوت در عبارت “بقا و شکوفا شدن” را مفید می داند. تاب آوری به شما کمک می کند که زنده بمانید و سرسختی ذهنی به شما کمک می کند تا پیشرفت کنید.

سرسختی ذهنی زمانی شروع می‌شود که شما تصمیم می‌گیرید به آنچه در ذهنتان می‌گذرد توجه کنید، بدون اینکه شخصاً با آن افکار یا احساسات یکسان شوید. سپس عزم را برای برانگیختن افکار خوش بینانه در مورد وضعیت موجود پیدا کنید.

تکنیک های توسعه سرسختی ذهنی حول پنج موضوع می چرخد:

۱-مثبت اندیشی

۲-کنترل اضطراب

۳-تجسم

۴-تعیین هدف

۵-کنترل توجه

مانند ایجاد قدرت ذهنی، توسعه سرسختی ذهنی نیازمند خودآگاهی و تعهد است. به طور کلی، به نظر می رسد که افراد از نظر ذهنی سرسخت بیشتر از افراد حساس ذهنی به دست می آورند و از رضایت بیشتری برخوردارند.

چگونه از نظر ذهنی قوی و مقاوم باشیم
یاد بگیرند چگونه با افکار منفی مقابله کنید

۴ ویژگی مهم سرسختی ذهنی 

کنترل، تعهد، چالش و اعتماد. ممکن است فرد دارای چند مورد از این ویژگی ها باشد، اما داشتن این چهار ویژگی در ترکیب، کلید موفقیت است.

۱کنترل

کنترل، میزانی است که احساس می کنید کنترل زندگی خود را در دست دارید، از جمله احساسات و احساس هدف زندگی. جزء کنترل را می توان عزت نفس شما در نظر گرفت. بالا بودن در مقیاس کنترل به این معنی است که در پوست خود احساس راحتی کنید و احساس خوبی نسبت به خود داشته باشید.

شما می توانید احساسات خود را کنترل کنید – احتمال کمتری دارد که وضعیت عاطفی خود را برای دیگران آشکار کنید – و کمتر تحت تأثیر احساسات دیگران قرار می گیرید.

پایین بودن در مقیاس کنترل به این معنی است که ممکن است احساس کنید رویدادهایی برای شما اتفاق می افتد و هیچ کنترل یا تأثیری بر آنچه اتفاق می افتد ندارید.

۲٫تعهد

تعهد، میزان تمرکز و قابلیت اطمینان شخصی شماست.

بالا بودن در مقیاس تعهد به این معناست که بتوانید به طور موثر اهدافی را تعیین کنید و به طور مداوم به آنها دست یابید، بدون اینکه حواس شما پرت شود.

سطح تعهد بالا نشان می دهد که شما در ایجاد روال ها و عاداتی که موفقیت را پرورش می دهند خوب هستید.

پایین بودن در مقیاس تعهد نشان می دهد که ممکن است در تعیین و اولویت بندی اهداف یا تطبیق روال ها یا عادات نشان دهنده موفقیت برای شما مشکل باشد. همچنین ممکن است به راحتی توسط افراد دیگر یا اولویت های رقابتی حواس تان پرت شود.

مقیاس‌های کنترل و تعهد با هم، بخش تاب‌آوری از تعریف سرسختی ذهنی را نشان می‌دهند. این امر منطقی است زیرا توانایی عقب نشینی از شکست ها مستلزم این است که بدانید کنترل زندگی خود را در دست دارید و می توانید تغییری ایجاد کنید.

همچنین مستلزم تمرکز و توانایی ایجاد عادات و اهدافی است که شما را به مسیر انتخابی خود بازگرداند.

۳٫چالش

چالش،میزانی است که شما سازگار هستید.

بالا بودن در مقیاس چالش به این معنی است که شما برای رسیدن به بهترین های شخصی خود رانده می شوید و چالش ها، تغییرات و ناملایمات را به جای تهدید به عنوان فرصت می بینید.

شما به احتمال زیاد انعطاف پذیر و چابک هستید. پایین بودن در مقیاس چالش به این معنی است که ممکن است تغییر را به عنوان یک تهدید ببینید و به دلیل ترس از شکست از موقعیت های بدیع یا چالش برانگیز اجتناب کنید.

۴٫اعتماد به نفس

اعتماد به نفس، میزانی است که شما به توانایی خود برای مولد و توانا بودن باور دارید. این خودباوری و باور شماست که می توانید بر دیگران تأثیر بگذارید.

بالا بودن در مقیاس اعتماد به این معنی است که باور داشته باشید که وظایف را با موفقیت انجام خواهید داد، و با حفظ برنامه های روزمره و حتی تقویت عزم خود، با گام های بلند، عقب نشینی کنید.

پایین بودن در مقیاس اعتماد به این معنی است که شما به راحتی در برابر شکست‌ها ناامید می‌شوید و باور ندارید که توانایی دارید یا بر دیگران تأثیر دارید.

مقیاس‌های چالش و اعتماد با هم، بخش اعتماد از تعریف سرسختی ذهنی را نشان می‌دهند. این نشان دهنده توانایی فرد برای شناسایی و استفاده از یک فرصت، و دیدن موقعیت ها به عنوان فرصت هایی برای در آغوش گرفتن و کشف است.

این منطقی است زیرا اگر به خود و توانایی های خود اطمینان داشته باشید و به راحتی با دیگران درگیر شوید، به احتمال زیاد چالش ها را به نتایج موفق تبدیل خواهید کرد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا