تکنولوژی

تکنولوژی چه تاثیری در زندگی انسان میگذارد؟

تکنولوژی یا فناوری، علمی است که برای اهداف عملی در زندگی انسان به کار می رود و تلاش ما را برای کارهای سخت به حداقل می رساند. دنیا به دلیل پیشرفت تکنولوژی تغییر کرده است.اتومبیل ها، هواپیماها ،گوشی‌های هوشمند، ایمیل، رایانه‌ها و سایر فناوری‌ها موهبتی برای بشریت بوده‌اند.

تکنولوژی به عنوان بخش مهم در زندگی بشر امروز در همه جهات مختلف زندگی خواه زندگی اجتماعی و  شخصی افراد تاثیر ببسیاری دارد. تکنولوژی و تکنیک‌های به کارگیری آن، همواره  میتواند نقش مهمی در تحولات زندگی انسان داشته است.

بسیاری تکنولوژی را به‌عنوان وسیله‌ و ابزاری تحت اختیار استفاده‌ میکنند،اثرات تکنولوژی و ابزارهای مربوط به آن به حدی در زندگی انسان زیاد است که میتواند هم مزایا و هم معایب بسیاری داشته باشد.در این مقاله به 10 نوع از مزایا و معایب تکنولوژی در زندگی انسان ها میپردازیم.

5 نمونه از تاثیرات مثبت تکنولوژی در زندگی

1-توسعه ارتباطات در تکنولوژی

قبلاً تنها راه ارتباط حضور فیزیکی در جایی یا ارسال نامه از طریق پیام رسان مانند کبوتر بود. ما نمی توانستیم با کسی که در زمان وقوع یک وضعیت اضطراری دور بود تماس بگیریم. ایجاد تلفن توسط الکساندر گراهام بل در سال 1876 انقلابی را در روش های متعارف ارتباطی هزاران ساله ما به وجود آورد.

از آن زمان دیگر نیازی به نگاه کردن به گذشته نبود، و با گذشت زمان، فناوری‌های جدیدی مانند اینترنت، تلفن‌های هوشمند، کنفرانس ویدیویی، رسانه‌های اجتماعی و غیره ظهور کردند. اکنون می‌توانیم با هر کسی، در هر زمان و از هر نقطه‌ای در جهان ارتباط برقرار کنیم.

ما دیگر در محدوده های باریک خود مقید نیستیم. با پیشرفت تکنولوژی، کشورهای سراسر جهان به هم پیوسته تر شدند. علاوه بر این، ما مفهوم جهانی شدن را کشف کردیم و اکنون به شهروندان جهانی تبدیل شده ایم.

2-پیشرفت تحصیلی

The impact of technology on education
پیشرفت تکنولوژی باعث شده که بتوانیم ازمنزل با جامعه ارتباط تصویری برقرار کنیم.

مانند سایر بخش‌های زندگی، پیشرفت فناوری منجر به پیشرفت‌های زیادی در روش‌های آموزشی ما شده است. ما اکنون دستگاه هایی مانند پروژکتورهای چند رسانه ای داریم که درس را برای دانش آموزان مشارکتی تر و لذت بخش تر می کند.

اکنون بسیاری از پلتفرم‌های تماس ویدیویی به دانش‌آموزان اجازه می‌دهند تا از خانه به کلاس‌های خود بپیوندند. به دلیل همه گیری کووید 19، موسسات آموزشی در سراسر جهان خاموش بودند، با این حال معلمان کلاس ها را به صورت آنلاین شرکت کردند و دانش آموزان وقت ارزشمند خود را از دست ندادند. 20 سال پیش حتی قابل تصور نبود، اما پیشرفت های تکنولوژیکی آن را ممکن کرد.

علاوه بر این، دانش آموزان دیگر تنها به معلمان مؤسسه خود متکی نیستند. بسیاری از معلمان برتر یک کانال یوتیوب دارند که در آن ویدیوهایی را آپلود می کنند که دانش آموزان از سراسر جهان می توانند از آن یاد بگیرند.

علاوه بر این، انیمیشن، تصاویر سه بعدی و سایر رسانه ها یادگیری را برای کودکان لذت بخش تر می کند.

3-تجارت و بازرگانی:

در دنیای امروز، هیچ کسب و کاری نمی تواند بدون کمک فناوری وجود داشته باشد. فناوری مفهوم متعارف ما از تجارت و تجارت را کاملاً تغییر داد. فناوری به تکامل کسب و کار سرعت بخشیده است.

نرم افزارهای صفحه گسترده و مدیریت داده، بازاریابی دیجیتال، ویدئو کنفرانس و سایر فناوری ها تاثیر قابل توجهی بر رشد کسب و کارها داشته اند.

رایانه‌ها، لپ‌تاپ‌ها، تلفن‌های هوشمند، ساعت‌های دیجیتال، چاپگرها و سایر دستگاه‌های فن‌آوری درآمد هنگفتی برای کسب‌وکارهای بزرگ فناوری ایجاد می‌کنند. طبق یک گزارش، حدود 1.2 میلیارد گوشی هوشمند در سال 2022 در سراسر جهان عرضه شده است !

مردم در حال حاضر حتی برای راه اندازی یک تجارت نیازی به فروشگاه فیزیکی ندارند. آنها می توانند صفحه یا فروشگاه آنلاین خود را در یک پلت فرم رسانه اجتماعی مانند – فیس بوک یا اینستاگرام ایجاد کنند و کسب و کار خود را توسعه دهند.

4- علوم پزشکی:

The impact of technology in medical sciences
تکنولوژی در صنعت پزشکی بسیار پیشرفت چشم گیری داشته است

به دلیل پیشرفت تکنولوژی، پزشکان اکنون می توانند جان بسیاری از مردم را نجات دهند. اشعه ایکس، نوار قلب، قلب، سی تی اسکن و … سیستم های تشخیص و درمان را به کلی تغییر داده است.

مردم دیگر برای مسائل جزئی بهداشتی نیازی به مراجعه به بیمارستان ندارند زیرا درمان‌های پزشکی از راه دور در خانه‌هایشان در دسترس است. مشاوران بهداشت به صورت آنلاین به مردم روستایی در کشورهای مختلف در سراسر جهان کمک می کنند که قبلاً در دسترس نبود.

افراد با استفاده از ساعت دیجیتال می توانند ضربان قلب، ضربان نبض، مدت زمان خواب و تعداد قدم های خود را ردیابی کنند.

آنها می توانند از برنامه های تلفن همراه برای ایجاد برنامه های غذایی و تناسب اندام استفاده کنند. آنها می توانند با دویدن در Trade Mill خود را متناسب نگه دارند.

ربات ها برای جراحی های پیچیده استفاده می شوند، در حالی که هوش مصنوعی اکنون برای تجزیه و تحلیل داده های موثرتر استفاده می شود.

5-سرگرمی:

سرگرمی برای زندگی انسان ضروری است و با کمک فناوری، ما اکنون بهترین نوع سرگرمی را داریم که قبلاً هرگز تصورش را نمی کردیم.

اوایل برای سرگرمی، دستگاه هایی مانند رادیو و گرامافون داشتیم که فقط قادر به ارائه صداهای صوتی بودند. اولین شکل سرگرمی بصری فیلم بود و اختراع اولین دوربین دستی فیلم رول ( کداک ) در سال 1888 این امکان را فراهم کرد.

سپس با گذشت زمان توسعه فناوری ها رسانه های سرگرمی مانند Cineplex، سی دی های صوتی، تلویزیون، پخش کننده های DVD، رایانه ها و گوشی های هوشمند را در اختیار ما قرار داد.

اختراع تلویزیون به ما این امکان را داد که از نمایش های خوب، نمایش ها، ورزش های زنده، اخبار و غیره لذت ببریم و زمان با کیفیتی را با خانواده سپری کنیم.

به خصوص با توسعه تلفن های هوشمند، اکنون می توانیم با یک لمس دست به میلیون ها محتوای سرگرمی دسترسی داشته باشیم. پلتفرم هایی مانند YouTube، Netflix، Amazon Prime و غیره امروزه برای سرگرمی بسیار محبوب هستند.

5 نمونه ازتاثیرات منفی تکنولوژی در زندگی 

1-تنهایی و ناتوانی در برقراری ارتباط با جامعه:

The negative impact of life technology

از شروع روز با ساعت زنگ دار گرفته تا پیمایش در اینستاگرام قبل از خواب، به مدت 24 ساعت در محاصره فناوری هستیم. هر چه بیشتر غرق فناوری شویم، در زندگی خود منزوی تر می شویم.

اکثر مردم امروزه روابط مثبتی با دیگران در جامعه خود ندارند. مردم چت را به صحبت حضوری ترجیح می دهند.

در مهمانی ها و رویدادها، مردم دائماً با تلفن و شبکه های اجتماعی خود پرت می شوند. طبق یک مطالعه، شبکه های اجتماعی در حال حاضر توسط 58.4 درصد از جمعیت جهان استفاده می شود. میانگین مصرف روزانه در آوریل 2023 2 ساعت و 24 دقیقه است.

تعداد جوانان و نوجوانانی که ترجیح می‌دهند بازی‌های ویدیویی آنلاین را به زمین بازی انجام دهند، به سرعت در حال افزایش است.

دانش آموزان وقت زیادی را در شبکه های اجتماعی تلف می کنند. با مصرف بیشتر فناوری، ارتباط خود را با خانواده و دوستان واقعی خود از دست می دهیم و در نتیجه احساس تنهایی بیشتری می کنیم.

ما اکنون تمایل داریم تا غم و اندوه خود را در رسانه های اجتماعی به جای بحث با افراد واقعی در میان بگذاریم زیرا دیگر ارتباط معناداری با افراد جامعه ایجاد نمی کنیم. روز به روز داره بدتر میشه ما باید بر استفاده از تجهیزات مدرن کنترل داشته باشیم.

2-مسائل مربوط به سلامت :

استفاده بیش از حد از فناوری باعث ایجاد بسیاری از مشکلات سلامت جسمی و روانی مانند:

استفاده از ابزارهای دیجیتالی مانند تلفن همراه و کامپیوتر باعث خستگی چشم و در نتیجه تاری دید و تیرگی چشم می شود.امروزه هویت افراد به نوعی با عملکرد پروفایل های رسانه های اجتماعی آن ها در هم آمیخته شده است. کسانی که تعداد زیادی فالوور و لایک و کامنت دارند از نظر ذهنی بالا می مانند و احساس خاصی می کنند.

اما کسانی که این چیزها را ندارند احساس نارضایتی و مالیخولیا می کنند. علاوه بر این، با دیدن موفقیت بالای دیگران در زندگی، از زندگی خود احساس ناخشنودی می کنیم. به همین دلیل است که فناوری به طور جدی بر سلامت روان ما تأثیر می گذارد.

کودکان آسیب پذیرترین افراد در برابر استفاده از فناوری هستند. به دلیل دسترسی زودهنگام به فناوری، اکنون علائم منفی مانند عدم توجه، کمبود خلاقیت، صرف زمان بیشتر برای رشد زبان، رفتار پرخاشگرانه، عدم فعالیت بدنی و غیره از خود نشان می دهند.

استفاده از ابزارهای دیجیتال برای مدت طولانی قبل از رفتن به رختخواب، شانس ما را برای داشتن یک خواب خوب در شب کاهش می دهد. نور ساطع شده از تلفن ها مغز ما را تحریک می کند و منجر به کم خوابی می شود.

امروزه کودکان و نوجوانان بیشتر وقت خود را صرف ابزارهای دیجیتال می کنند. در نتیجه هیچ گونه فعالیت بدنی انجام نمی دهند و باعث افزایش میزان چاقی در بین آنها می شود.

3-افزایش اعتیاد:

تکنولوژی چه تاثیری در زندگی انسان میگذارد؟

فناوری‌ها موهبتی برای زندگی انسان‌ها هستند اما انواع جدیدی از اعتیاد مانند اعتیاد به بازی‌های ویدیویی، اعتیاد به تماشای زیاد،اعتیاد به رسانه‌های اجتماعی و غیره را نیز به ما معرفی کردند.

به دلیل عدم تسلط بر خود، چیزهایی که برای سرگرمی ما ایجاد شده اند اکنون به اعتیاد تبدیل شده اند. در زیر برخی از نمونه های تکان دهنده از برخی از تحقیقاتی که اخیراً انجام شده است آورده شده است –

-یک کاربر رسانه های اجتماعی به طور متوسط ​​حدود 2 ساعت و نیم از زمان خود را صرف استفاده از رسانه های اجتماعی می کند.

-زمان نمایش تلویزیون به طور متوسط ​​بین 7 تا 8 ساعت است.

4-جرایم سایبری:

با پیشرفت جامعه و فرهنگ، فناوری انواع جدیدی از جرایم را به ما معرفی کرد که به عنوان جرایم سایبری شناخته می شوند. هک، کلاهبرداری از کارت اعتباری یا بدهی، بدنام کردن افراد مشهور، تبلیغ شایعات و نفرت جمعی، پورنوگرافی کودکان و غیره.

جرایم سایبری اکنون به بزرگترین نگرانی برای مردم جهان تبدیل شده است زیرا مردم می توانند از هر نقطه ای از جهان مرتکب آن شوند و ردیابی مقصر واقعی بسیار دشوار است.

5-فقدان واقعیت:

فناوری همه چیز را هیجان انگیز می کند. محبوبیت واقعیت مجازی از نظر احساسی ما را از دنیای واقعی دور می کند. مردم برای فرار از رنج و افسردگی از رسانه های اجتماعی، و دیگر اشکال سرگرمی استفاده می کنند.

نتیجه:

تأثیر فناوری بر زندگی انسان بستگی به نحوه استفاده ما از آن دارد. علیرغم تأثیرات مثبت و منفی فناوری، این یک بخش اجتناب ناپذیر از زندگی ما است. اما این تقصیر تکنولوژی نیست، بلکه انسان ها هستند که از آن سوء استفاده می کنند.

اگر بتوانیم از استفاده مناسب از فناوری اطمینان حاصل کنیم، همیشه برای ما یک موهبت خواهد بود، در غیر این صورت می تواند برای حفظ هماهنگی در زندگی ما خطرناک باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا