جهان پر است از شهرهایی که با معماری، فرهنگ، قوانین و تاریخچهی منحصر به فرد خود، ما را شگفتزده میکنند.برخی از این مکانها شهرهایی هستند که با قوانین، معماری یا حتی ساکنان عجیب خود، توجه جهانی را به خود جلب کردهاند
در این سفر مجازی، به برخی از عجیبترین شهرهای جهان سر میزنیم و با ویژگیهای خاص آنها آشنا میشویم:
1ـ لانگیربین، نروژ:
شهری که نمیتوانید در آن بمیرید
لانگیربین شمالیترین شهر مسکونی کره زمین است و به دلیل دمای بسیار پایین، تجزیه اجساد در آن غیرممکن است. به همین دلیل، دفن مردگان در این شهر ممنوع است و افرادی که در این شهر میمیرند، باید به شهرهای دیگر منتقل شوند.
این شهر کوچک اما شگفتانگیز، با چشماندازهای قطبی بکر و تاریخچهای غنی، به یکی از مقاصد محبوب گردشگران ماجراجو تبدیل شده است.
2ـ سوپیلین، رومانی:
شهری با خانههای گلی
در روستای سوپیلین رومانی، خانهها عمدتاً از گل ساخته شدهاند. این خانهها به دلیل عایقبندی طبیعی، در زمستان گرم و در تابستان خنک هستند.
3ـ ستینل دلا بودگاس، اسپانیا:
شهری در دل صخرهها
ستنيل دلا بودگاس (Setenil de las Bodegas) شهری کوچک و بسیار زیبا در استان کادس اسپانیا است که به خاطر خانههای منحصر به فردی که در دل صخرهها ساخته شدهاند، شهرت جهانی دارد. این شهر یکی از عجیبترین و دیدنیترین جاذبههای گردشگری اسپانیا است که سالانه گردشگران زیادی را به خود جذب میکند.
یکی از ویژگیهای منحصر به فرد ستنيل دلا بودگاس، خانههایی است که به صورت طبیعی در شکافهای صخرههای آهکی ساخته شدهاند. سقف بسیاری از این خانهها، در واقع بخشی از صخرهای است که بر فراز آنها قرار دارد. این منظرهی بینظیر، شهر را به یک موزه طبیعی و معماری تبدیل کرده است.
4ـ تامس، چین:
شهری انگلیسی در چین
تامس شهری در چین است که به سبک معماری انگلیسی ساخته شده است. این شهر با کانالها، پلها و ساختمانهای قدیمیاش، فضایی بسیار شبیه به شهرهای کوچک انگلستان را ایجاد کرده است.
تامستاون (Thames Town) شهری است در منطقه سونگجیانگ شانگهای که با معماری الهام گرفته از شهرهای انگلیسی، تصویری جالب از تلفیق فرهنگ شرقی و غربی را به نمایش میگذارد. این شهر که به عنوان بخشی از پروژه “یک شهر، نه شهرک” شانگهای ساخته شده است، تلاش میکند تا با ایجاد شهرکهای ماهوارهای با مضامین مختلف، به کاهش تراکم جمعیت در مرکز شهر کمک کند.
این پروژه بخشی از تلاشهای گستردهتر چین برای توسعه شهری و ایجاد شهرهای جدید با ویژگیهای خاص است.
5ـ شفیلد، انگلستان:
گالری نقاشی خیابانی
شهر شفیلد در انگلستان به دلیل نقاشیهای دیواری رنگارنگ و بزرگی که دیوارهای ساختمانهای آن را پوشانده، شهرت دارد.
شفیلد، شهری پر جنب و جوش در جنوب یورکشایر انگلستان است که به دلیل تاریخ صنعتی غنی، طبیعت سرسبز و فرهنگ پویای خود شناخته میشود. این شهر که در گذشته به عنوان مرکز تولید فولاد جهان شهرت داشت، امروزه به یک مرکز مهم برای آموزش عالی، هنر و نوآوری تبدیل شده است.
شفیلد در طول قرنهای گذشته به دلیل صنعت فولادسازیاش به شهرتی جهانی دست یافت. بسیاری از ساختمانها و بناهای تاریخی شهر، یادآور این دوران طلایی هستند. امروزه، میراث صنعتی شفیلد در موزههای مختلفی از جمله موزه کلهام آیلند به نمایش گذاشته شده است.
6ـ رازول، آمریکا:
شهر بشقاب پرندهها
رازول در آمریکا به دلیل حادثه مشهور سقوط بشقاب پرنده در سال 1947، به شهر بشقاب پرندهها معروف شده است. هر ساله هزاران نفر برای بازدید از این شهر و موزه بشقاب پرندههای آن به رازول سفر میکنند.
رازول (Roswell) شهری در جنوب شرقی نیومکزیکو است که به دلیل رویدادی عجیب و غریب در سال 1947، شهرتی جهانی پیدا کرده است. این رویداد که به “حادثه رازول” معروف است، یکی از مشهورترین داستانهای مربوط به یوفوها و موجودات فضایی در تاریخ بشر است.
در تابستان 1947، یک کشاورز محلی در نزدیکی رازول بقایای عجیبی را پیدا کرد که به نظر میرسید متعلق به یک شیء پرنده ناشناخته باشد. ارتش آمریکا در ابتدا اعلام کرد که یک “بشقاب پرنده” را کشف کرده است، اما به سرعت این ادعا را پس گرفت و گفت که بقایای پیدا شده متعلق به یک بالن هواشناسی بوده است.
7ـ سنترالیا، آمریکا:
شهری ارواح
سنترالیا در آمریکا، شهری است که به دلیل آتشسوزی زیرزمینی، به تدریج در حال تخلیه شدن است. این آتشسوزی از دهه 1960 تاکنون ادامه دارد و باعث شده است که بسیاری از ساختمانها و زیرساختهای شهر تخریب شوند.
سنترالیا (Centralia) شهری متروکه در ایالت پنسیلوانیای آمریکا است که به دلیل آتش زیرزمینیای که از دهه 1960 تاکنون در حال سوختن است، شهرتی جهانی پیدا کرده است. این آتش که در معادن زغال سنگ زیرزمینی آغاز شده، باعث تخلیه کامل شهر و تبدیل آن به یک شهر ارواح شده است.
در سال 1962، تلاش برای تمیز کردن محل دفن زباله در حاشیه شهر، باعث ایجاد آتشسوزی در رگههای زغال سنگ زیرزمینی شد. با گذشت زمان، این آتش گسترش یافت و به بخش بزرگی از شهر زیرزمینی رسید. دود و بخارات سمی ناشی از این آتشسوزی، زندگی در سنترالیا را غیرممکن کرد.
8ـ مونووی، آمریکا:
شهری یک نفره
مونووی در آمریکا، کوچکترین شهر این کشور است و تنها یک نفر در آن زندگی میکند.
مونووی (Monowi) یک روستای کوچک و منحصر به فرد در ایالت نبراسکای آمریکا است که به دلیل جمعیت بسیار اندک خود شهرت جهانی دارد. در واقع، مونووی یک شهروند دارد و آن هم شهردار روستا، السی ایلر است
مونووی زمانی روستایی پر رونق با جمعیتی بیش از صد نفر بود. اما با گذشت زمان و مهاجرت جوانان به شهرهای بزرگتر، جمعیت آن به شدت کاهش یافت. امروزه، تنها السی ایلر در این روستا زندگی میکند. او شهردار، کتابدار، صاحب مغازه و تنها ساکن این شهر است.
زندگی در مونووی بسیار ساده و آرام است. السی ایلر به تنهایی به اداره امور روستا میپردازد. او مالیاتها را جمعآوری میکند، چراغهای خیابان را روشن نگه میدارد و حتی گاهی اوقات در کتابخانه کوچک روستا به مردم خدمت میکند.
اینها تنها چند نمونه از عجیبترین شهرهای جهان هستند. هر یک از این شهرها داستانی منحصر به فرد و جذاب دارند که میتواند شما را به دنیای دیگری ببرد.