خودرو

مشخصات چری کیو کیو برقی ۲۰۲۵، جانشین مدرن ام وی ام ۱۱۰

هاچ‌بک دوست‌داشتنی و خاطره‌انگیز ام وی ام ۱۱۰ که در اصل همان Chery QQ بود و زمانی توسط مدیران خودرو در ایران عرضه می‌شد، اکنون با نسل نوین خود در سال ۲۰۲۵ و با نام چری کیو کیو به صحنه بازمی‌گردد. این بار، این خودرو با چهره‌ای کاملاً متفاوت و با تکیه بر نیروی تمام الکتریکی، قصد دارد تا جایگاه خود را در بازار پیدا کند. در ادامه، به بررسی ویژگی‌های فنی احتمالی، برآورد قیمت و احتمال ورود این خودروی برقی به بازار ایران خواهیم پرداخت.

با نگاهی به ابتدای مسیر فعالیت شرکت مدیران خودرو در دهه ۹۰ شمسی، به وضوح می‌توان دریافت که خودروی هاچ‌بک جمع‌وجور MVM 110 نقش بسیار مهمی در پیشرفت و معرفی این شرکت به عموم مردم ایران ایفا نمود.

این خودرو که در واقع اقتباسی چینی از دوو ماتیز محسوب می‌شد، در سال‌های نخست عرضه با قیمتی کمتر از ۹ میلیون تومان توانست سهمی از بازار خودروهای هاچ‌بک نظیر پراید را به دست آورد و نامی برای مدیران خودرو دست و پا کند. ام وی ام ۱۱۰ به دلیل بهره‌مندی از موتور ۳ سیلندر کم‌مصرف و طراحی ظاهری متمایز از سایر محصولات داخلی، به سرعت در میان جوانان و به ویژه بانوان محبوبیت یافت.

شرکت مدیران خودرو نیز تولید این محصول را با مدل MVM 110 S تا اواخر سال ۱۳۹۷ ادامه داد و در نهایت، پرونده این هاچ‌بک کوچک چینی در ایران برای همیشه بسته شد. اکنون، خبرها از چین حاکی از آن است که شرکت چری قصد دارد نسل جدید این خودرو را با نام چری کیو کیو مدل ۲۰۲۵ و با ماهیتی تمام الکتریکی به بازار عرضه کند.

مشخصات فنی چری کیو کیو برقی ۲۰۲۵

لازم به ذکر است که این خودرو در حال حاضر در مرحله پیش‌نمایش (کانسپت) قرار دارد و احتمالاً نسخه تولید نهایی آن در اواخر سال ۲۰۲۵ به بازار عرضه خواهد شد. شرکت چری هنوز اطلاعات دقیقی در مورد کیو کیو برقی ۲۰۲۵ منتشر نکرده است، اما با توجه به اهداف قیمتی و رقابت با سایر خودروهای برقی کوچک و اقتصادی موجود در بازار چین، می‌توان یک دید کلی از ویژگی‌های فنی احتمالی آن متصور شد.

پیشرانه الکتریکی و توانمندی‌های شهری

انتظار می‌رود که نیروی پیشران این خودرو از یک موتور الکتریکی تامین شود. با در نظر گرفتن رده قیمتی و ابعاد این هاچ‌بک متوسط، استفاده از یک موتور الکتریکی سنکرون با آهنربای دائم با توان خروجی در بازه ۵۰ تا ۷۵ کیلووات (معادل تقریبی ۶۷ تا ۱۰۰ اسب بخار) و گشتاوری بین ۱۲۰ تا ۱۵۰ نیوتن‌متر، تصمیمی منطقی به نظر می‌رسد.

این میزان نیرو برای مصارف درون‌شهری که بازار هدف اصلی این خودرو خواهد بود، کافی ارزیابی می‌شود. شایان ذکر است که مشخصات فنی مشابهی در ایران برای لیپ موتور T03 نیز مطرح شده است که برخی شرکت‌ها مانند سایپا، شتابران خودرو و آرین ستاک از احتمال واردات آن سخن گفته‌اند.

مشخصات چری کیو کیو برقی ۲۰۲۵، جانشین مدرن ام وی ام ۱۱۰

ظرفیت باتری و برد حرکتی تخمینی

تخمین زده می‌شود که ظرفیت باتری‌های چری کیو کیو برقی ۲۰۲۵ احتمالاً در محدوده ۲۵ تا ۳۵ کیلووات ساعت باشد. این ظرفیت، ضمن کمک به حفظ قیمت رقابتی، می‌تواند برد حرکتی قابل قبولی بین ۲۵۰ تا ۳۵۰ کیلومتر با یک بار شارژ را ارائه دهد. همچنین، به لطف بهره‌گیری از فناوری شارژ سریع، امکان شارژ مجدد باتری‌های این خودرو از ۳۰ به ۸۰ درصد ظرفیت در مدت زمانی حدوداً ۳۰ دقیقه یا کمتر فراهم خواهد بود.

عملکرد و سیستم تعلیق مورد انتظار

شتاب صفر تا صد کیلومتر بر ساعت چری کیو کیو برقی ۲۰۲۵ نیز احتمالاً در بازه ۱۰ تا ۱۴ ثانیه تخمین زده می‌شود و به دلایل ایمنی و بهینه‌سازی مصرف باتری، حداکثر سرعت این خودرو ممکن است به صورت الکترونیکی به ۱۲۰ تا ۱۴۰ کیلومتر بر ساعت محدود گردد. سیستم تعلیق این خودرو نیز به احتمال قوی از آرایش مک‌فرسون در جلو و محور پیچشی (تورشین بیم) در عقب بهره خواهد برد.

امکانات رفاهی پیش‌بینی شده

در بخش امکانات رفاهی، انتظار می‌رود چری کیو کیو برقی ۲۰۲۵ به تجهیزاتی نظیر سیستم تهویه مطبوع، صفحه نمایش دیجیتال برای اطلاعات راننده و سیستم چندرسانه‌ای، سانروف، شارژر بی‌سیم و… مجهز شود. همچنین، احتمال وجود آپشن‌های مهمی مانند کروز کنترل، سیستم ترمز اضطراری، دوربین دید عقب، سیستم ورود بدون کلید، و ترمز پارک برقی با اتوهلد نیز وجود دارد.

طراحی ظاهری و داخلی با رویکردی مدرن

بر اساس تصاویر رسمی منتشر شده از خودروی مفهومی چری کیو کیو برقی ۲۰۲۵، زبان طراحی این خودرو در مقایسه با ام وی ام ۱۱۰ دستخوش تغییرات بنیادینی شده است.

نمای بیرونی و چهره خودرو به لطف طراحی صیقلی و استفاده از ترکیب رنگی سیاه و سفید، جلوپنجره کاملاً بسته، لوگوی جدید و چراغ‌های جلوی منحصربه‌فرد، شخصیتی جذاب و جوان‌پسند را به نمایش می‌گذارد. طراحی قسمت عقب خودرو نیز با استفاده از چراغ‌های خطر پیکسلی، گرافیک و هندسه خاصی را ارائه می‌دهد که نشان از خلاقیت طراحان چینی دارد.

با این پیش‌فرض که نسخه تولید انبوه چری کیو کیو برقی ۲۰۲۵ به عنوان یک هاچ‌بک کامپکت عرضه شود، ابعاد آن احتمالاً در حدود ۴ متر طول، ۱.۷ متر عرض و ۱.۵ متر ارتفاع خواهد بود. در مورد طراحی داخلی، کابین و داشبورد نسخه مفهومی چری کیو کیو برقی هنوز هیچ تصویری منتشر نشده است و برای دیدن طراحی نهایی باید منتظر رونمایی از نسخه تولیدی باشیم.

برآورد قیمت و احتمال ورود به بازار ایران

یکی از عوامل اساسی موفقیت ام وی ام ۱۱۰ در بدو ورود به بازار، قیمت رقابتی آن بود. چری QQ3 در سال ۲۰۰۳ با قیمتی حدود ۴ هزار دلار توانست در سال نخست بیش از ۴۰ هزار دستگاه و در مجموع بیش از ۱.۴ میلیون دستگاه به فروش برسد. تخمین زده می‌شود که نسخه تولید نهایی چری کیو کیو برقی جدید با قیمتی کمتر از ۱۰ هزار دلار و احتمالاً در بازه ۷ تا ۹ هزار دلار به بازار عرضه شود.

اما در خصوص بازگشت نسل جدید ام وی ام ۱۱۰ به ایران، با نام چری کیو کیو برقی ۲۰۲۵، و احتمال واردات آن باید گفت که در حال حاضر بازار کشور ما استقبال چندانی از خودروهای هاچ‌بک برقی نشان نداده است. در میان تمامی شرکت‌ها و برندهای فعال در ایران، تنها کرمان موتور ریسک افزودن کی ام سی E30X به سبد محصولات خود را پذیرفته است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا