
مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری، با تاکید بر اولویت افزایش توان مالی بازنشستگان، از برنامههای گسترده این صندوق برای بهبود وضعیت معیشتی این قشر خبر داد. به گفته وی، طرحهای حمایتی نظیر “یاری” که پیشتر اجرا و سپس متوقف شده بود، در سال جاری با ابعاد وسیعتری برای تسهیل خریدهای اقساطی، سفرهای تفریحی و فعالیتهای فرهنگی، ارتقاء خدمات درمانی و ارائه سبد متنوع کالا به مرحله اجرا درخواهد آمد. جزئیات تکمیلی این طرحها در دهه نخست اردیبهشت ماه به اطلاع بازنشستگان خواهد رسید.
نقش صندوقهای بازنشستگی در اقتصاد و برنامههای آتی صندوق کشوری
حجتاله میرزایی در نشست خبری امروز خود با اصحاب رسانه، ضمن اشاره به جایگاه مهم صندوقهای بازنشستگی در اقتصاد جهانی به عنوان نهادهای سرمایهگذاری کلیدی و فعالان اصلی بازار سرمایه، اظهار داشت:
صندوق بازنشستگی کشوری نیز با بهرهگیری از ذخایر و منابع حاصل از بیمهپردازی بازنشستگان، از طریق سرمایهگذاری در سهام و بنگاههای اقتصادی، تلاش میکند نقش موثری در اقتصاد کشور ایفا نماید. وی با بیان اینکه ساختار داراییهای صندوق عمدتاً به شکل بنگاههای اقتصادی متنوع شکل گرفته، به آثار مثبت و منفی این موضوع اشاره کرد.
میرزایی در ادامه سخنان خود، سیاستهای آتی صندوق را در راستای تکمیل زنجیرههای ارزش، سرمایهگذاری در صنایع پاییندستی به منظور ارزشآفرینی بیشتر برای سرمایهگذاریهای بالادستی، خروج تدریجی از بنگاهداری و حرکت به سمت سهامداری زیر ۲۰ درصد و جبران آسیبهای ناشی از خصوصیسازیهای غیراصولی عنوان کرد. وی همچنین بر تلاش برای بهرهگیری از تمامی ابزارها جهت کاهش مشکلات بازنشستگان و ارتقاء قدرت خرید آنان تاکید نمود.
افزایش چشمگیر سقف وام قرض الحسنه بازنشستگان
در بخش دیگری از این نشست خبری، میرزایی خبر از افزایش سقف وام قرض الحسنه بازنشستگان از 30 میلیون تومان به 50 میلیون تومان داد. وی اعلام کرد که این طرح با همکاری بانک صادرات و از اول اردیبهشت ماه اجرایی خواهد شد و در حال حاضر مراحل نامنویسی و اولویتبندی متقاضیان در حال انجام است. مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری پیشبینی کرد که در سال جاری 350 هزار فقره وام قرض الحسنه به بازنشستگان پرداخت شود.
آخرین وضعیت پرداخت بیمه تکمیلی و تغییرات آتی
میرزایی در خصوص وضعیت پرداخت خسارات بیمه درمان تکمیلی بازنشستگان، ضمن ابراز شرمساری از تاخیرهای صورت گرفته در پرداخت خسارات از اردیبهشت ماه سال گذشته تا دو هفته اخیر، علت اصلی این موضوع را عدم همکاری شرکت بیمهکننده قبلی عنوان کرد.
وی ابراز خرسندی کرد که موانع برطرف شده و پرداخت خسارات مربوط به فروردین تا شهریور 1403 و همچنین خسارات بیماران خاص بازنشسته از هفته گذشته آغاز شده است. وی ابراز امیدواری کرد که پرداخت خسارات مهرماه تا اسفندماه نیز تا پایان همین هفته به انجام برسد.
مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری همچنین از درخواست بازنشستگان برای تغییر شرکت بیمهکننده خدمات درمانی به دلیل ضعفهای موجود در ارائه خدمات در سال 1403 خبر داد و اعلام کرد که مناقصه اول در این زمینه انجام شده و مناقصه دوم در حال اجراست و نتایج آن تا پایان هفته مشخص خواهد شد. وی ابراز امیدواری کرد که با برگزاری جلسات با نمایندگان کانونهای بازنشستگی و اصلاح جدول تعهدات و رویههای بیمه تکمیلی، خدمات بهتری در سال جاری به بازنشستگان ارائه شود.
پیگیری اجرای ماده ۸۵ قانون خدمات کشوری برای بازنشستگان
میرزایی در بخش پایانی سخنان خود، از پیگیری جدی این صندوق برای اجرای ماده ۸۵ قانون خدمات کشوری خبر داد. وی با اشاره به صراحت این ماده قانونی مبنی بر الزام تمامی دستگاههای اجرایی به ارائه بیمه درمان تکمیلی به کارکنان، بازنشستگان و خانوادههای آنها به صورت هماهنگ، علت عدم اجرای کامل آن تاکنون را کمبود منابع دولتی عنوان کرد. وی از برگزاری جلسات متعدد با دولت و مجلس و رایزنی با سازمان برنامه و بودجه و دستگاههای اجرایی به ویژه وزارت آموزش و پرورش در این خصوص خبر داد.
آخرین وضعیت متناسبسازی حقوق بازنشستگان در سال ۱۴۰۴
در پاسخ به سوال ایسنا درباره متناسبسازی حقوق بازنشستگان در سال 1404، میرزایی توضیح داد که در سال 1403 به عنوان اولین سال اجرای متناسبسازی، برای 1 میلیون و 700 هزار بازنشسته احکام متناسبسازی صادر شده است.
وی افزود که مشکلات مربوط به صدور احکام برخی از بازنشستگان وابسته به دیوان محاسبات، قضات، مخابرات بعد از خصوصیسازی و چند سازمان دیگر که در ابتدا با تاخیر مواجه شده بود، در روزهای پایانی سال گذشته حل شده و احکام آنها نیز تا پایان فروردین ماه صادر خواهد شد. وی تاکید کرد که در حال حاضر هیچ بازنشستهای نیست که حکم متناسبسازی سال اول را دریافت نکرده باشد.